Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rzeźba

kysy21

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałem zapytać o jakieś ćwiczenia odnośnie mięśni brzucha. Żeby była ładna rzeźba. Szukałem juz na niektórych forach a wszędzie głównie pisze o tym żeby zrzucić brzuch i takie duperele. Ja brzucha prawie nie mam. Trochu kości nawet wystaje. Mam 17 lat , 171 cm i waga zaledwie 48 kg no może juz 50 jest :D . I prosiłbym o jakieś domowe ćwiczenia. Żadnego sprzętu nie posiadam. :D

Opublikowano

ABS II, albo własny trening.

Stanowczo nie polecam 6 Weidera.

Co do ćwiczeń to doradzam robić deskę, unoszenie nóg w zwisie na drążku, nożyce i brzuszki.

EDIT: A i pamiętaj o diecie...

Dbmy4Vg.png?1

Opublikowano

Ćwiczenia , ćwiczeniami , ale bez diety to cudów nie zrobisz chyba że chcesz wyglądać jak te Seby z fb co mają pseudo "kaloryfer".

Opublikowano

Witam, chciałem zapytać o jakieś ćwiczenia odnośnie mięśni brzucha. Żeby była ładna rzeźba. Szukałem juz na niektórych forach a wszędzie głównie pisze o tym żeby zrzucić brzuch i takie duperele. Ja brzucha prawie nie mam. Trochu kości nawet wystaje. Mam 17 lat , 171 cm i waga zaledwie 48 kg no może juz 50 jest :D . I prosiłbym o jakieś domowe ćwiczenia. Żadnego sprzętu nie posiadam. :D

a6w

Opublikowano

a6w

jak chcesz mieć potem problemy z kręgosłupem B)

podwieś się gdzieś nogami w górę i podciągaj, najlepsze ćwiczenie

"Problemem nie jest problem.

Problemem jest twoje nastawienie do problemu."

http://fabko.ovh - technik serwerów csgo:-)

Opublikowano

jak chcesz mieć potem problemy z kręgosłupem B)

podwieś się gdzieś nogami w górę i podciągaj, najlepsze ćwiczenie

Robilem przez ~3 miesiące codziennie, efekty są a problemów brak.

Opublikowano

Robilem przez ~3 miesiące codziennie, efekty są a problemów brak.

to jeszcze nie teraz, odbije się na tobie, zobaczysz :-)

"Problemem nie jest problem.

Problemem jest twoje nastawienie do problemu."

http://fabko.ovh - technik serwerów csgo:-)

Opublikowano

Pobierz sobie na telefon aplikacje PumpUp. Tam są różne ćwiczenia, które sam możesz sobie nawet złożyć, aplikacja sama też może Ci je złożyć wedle tego co chcesz - czy to zrzucić wagę, czy to wymodelować sylwetke. ;)­

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Ja polecam wpisać sobie w wyszukiwarkę pojęcie takie jak "calisthenics". Obejrzyj na youtube zestawy ćwiczeń polecane przez popularne osoby z tej dyscypliny. Szczególnie polecam BAR Brothers i Frank Medrano. Gdy będziesz się do nich stosował to będziesz miał elegancko umięśniony brzuch. No ale nie zapominajmy, że powinieneś przejść na jakąś dietę i zdobyć masę bo mało ważysz :-)

Opublikowano

Jest takie przysłowie, z pustego nawet salomon nie naleje, mięśnie brzucha u chudzielca to jak piersi u grubej kobiety, żeby mieć co pokazywać trzeba to pierwsze zbudować, brzuszki itp pozwolą Ci wzmocnić tylko mięśnie, żeby mięśnie były widoczne trzeba spełnić 2 wymogi  A) Mieć niski poziom tkanki tłuszczowej max około 13%  B) Mieć te mięśnie tzn. każdy ma jakieś mięśnie brzucha, ale to jak będą wyglądać zależy od tego ile jest tam mięcha, polecam trening siłowy + dieta :)) tylko to da Ci zadowalające rezultaty. Z tą wagą przy tym wzroście to Ty chłopie musisz zacząć jeść porządnie, a nie jakieś brzuszki próbować robić :D

2d0ns76.jpg

A ci, którzy tańczyli, zostali uznani za szalonych przez tych, którzy nie słyszeli muzyki.

— Friedrich Nietzsche

Opublikowano

BMI sie nie sugeruj, bo to gowno.. 
50kg to za mało zeby cokolwiek rzezbic, przy tym wzroscie.
Na sam poczatek BEZ TEGO NAWET NIE ZACZYNAJ:  http://potreningu.pl/calculators
Liczysz ile kalorii w ciagu dnia zjadasz (kalorie), a potem ile powinienes jesc zeby przytyc (BMR), do tego dodajesz jakies 300kcal

Trening. Typowa jak chcesz zbudowac mase, to wybierz sie na silke, a jak nie masz warunkow, to w domu mozesz robic duzo cwiczen, pompki, brzuszki itd, na necie pelno cwiczen. Dobrze jakbys mial gdzie sie podciagac
Polecam street workout/kalistenikę  trening z wlasna masa ciala, zobacz sobie w necie jak to wyglada.. odradzam te typowe harmonogramy bo sa chu**we np a6w.
Co do suplementacji tez stanowczo odradzam!

Opublikowano

dobry brzuch cwiczy sie latami ;) co to za problem wpisac w google cwiczenia na brzuch???? Mozesz robic spiecia, scyzoryki, przyciaganie nog do klatki piersowiej tego jest masa wystarczy troche poszukac :O

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...